Kategoriarkiv: Arbejdsmarkedet

“Someday is now and somebody is you”

Lene SillasenDet sker faktisk næsten hver dag, at jeg læser tankevækkende links på Facebook, siger Lene Sillasen med et grin. Selv om jeg har relativt få Facebook venner, så sørger de meget ofte for kvikke links og kloge posts, hvilket jeg gerne vil sige tak for, siger Lene Sillasen.

I dag var der et opslag fra en amerikansk dommer, der have fået nok af utilpassede unge i sin retssal, og i følge Lene Sillasen, havde han følgende fantastiske statement:

“Always we hear the cry from teenagers: “what can we do, where can we go?””

Lang vej for danske curlingforældre, mener Lene Sillasen

Ifølge Lene Sillasen, svarer han selv på det retoriske spørgsmål:

“My answers is this: Go home, mow the lawn, wash the windows, learn to cook, build a raft, get a job, visit the sick, study your lessons – and after you´ve finished, read a book”, og så kommer slaget med halen, konstaterer Lene Sillasen tilfreds:

“Your town does not owe you recreational facilities and your parents do not owe you fun”. Det billede lader vi lige stå i en dansk kontekst, siger Lene Sillasen. Derfra er der et godt stykke vej til os danske curling-forældre. Til gengæld er vi nok mere enige med ham i hans slutreplik, mener hun:

“Start behaving like a responsible person. You are important and you are needed. It is too late to sit around and wait for somebody to do something. Someday is now and that somebody is you”.

Jeg vil prøve at leve mere efter den devise – især overfor mine egne børn, erklærer Lene Sillasen. Det er dog lettere sagt end gjort. Jeg skal lige ned og hænge deres vasketøj op inden det starter, griner hun.

Hvad mener du? Kom med din holdning på Twitter, Google+ eller K-Forum.

Go with the flow – som de siger i Rytteriet

Jeg havde fornøjelsen af at se Rytteriet 2 forleden dag på Bellevue teateret, fortæller Lene Sillasen. Det var som altid en udsøgt fornøjelse. Vittigt, skarpt og pågående, griner hun.
“Go with the flow”, som karaktererne råbte flere gange.  “Måske er det også overskriften på kravene til offentlige topledere?”, siger Lene Sillasen med et smil på læben. Der er i et helt nyt udspil fra KL og Struense & Co, i følge Lene Sillasen, 5 nye sigtelinjer, der kridter banen op:
  • Eksterne relationer skal opprioriteres
  • Direkte ledelsesansvar for resultater i kerneydelsen
  • Kundeperspektiv
  • Optimering og sammenhæng på tværs af siloer
  • De folkevalgte tættere på forretningen
“Træk på samtlige kompetencer”, Lene Sillasen
Ifølge Lene Sillasen, handler det netop om at kombinere de formelle kompetencer med de personlige kompetencer, så der kommer nærvær og relevans i ydelserne. Så bliver danskerne ikke kun trætte borgere, der skal finansiere den offentlige sektor, men også glade brugere, der er tilfredse med ydelserne, fordi de er i øjenhøjde, konstaterer Lene Sillasen.
Så bliver der måske lige så meget energi som når Frits og Poul fortæller om deres au-pair. De går om nogen med “the flow”, griner Lene Sillasen.
Har du lyst til at diskuttere udspillet fra KL og Struense & Co? Så mød mig på Twitter her.

Lene Sillasen om nyheder fra Digitaliseringsstyrelsen

I 2015 skal Digitaliseringsstyrelsen sætte handling bag Finansministeriets vision om at være rollemodel for effektivisering, drift og udvikling af den offentlige sektor i Danmark. Det er noget, der fanger Lene Sillasens interesse. Lene Sillasen emner, at det er en høj bold, men også, at der er gode muskler i de 4 strategiske pejlemærker, der skal sætte handling bag ordene i 2015. Læs resten

Lene Sillasen: om den danske, offensive arbejdsstil

Skamløse danskere spiser de samme kager. Måske er det ikke nok?

Lene Sillasen er meget fascineret af de herboende udlændinge, der tager sig tid til at vende kikkerten mod danskerne og vores vaner, som vi selv er blevet blinde for. Hun finder det stærkt underholdende og tankevækkende. Lene Sillasen har blandt andet læst bloggeren Helen Russells skriverier om, hvad der gør danskere lykkelige. Det er for Helen Russell blevet tydeligt efter et års ophold i en jysk landsby. Læs resten